Olika kaffemjölk och kaffegrädden

Är man sugen på en extra god kopp med kaffe bör man fundera på att köpa med sig hem kaffemjölk eller kaffegrädde nästa gång man befinner sig i en mataffär eller nästa gång man gör sin beställning på mat online. Perfekt för alla som tycker om kaffe och kallar sig för stora kaffe-älskaren att ha lite kaffemjölk eller kaffegrädde i sin kopp med kaffe. Med kaffemjölk eller kaffegrädde kan man förvänta sig en kopp med kaffe som är riktigt god, likt kaffet på ett bra café men som nu är möjligt att göra hemma i det egna köket. Kaffemjölk och kaffegrädde är alltså mjölk och grädde som är gjort specifikt så att man ska kunna ha det i kaffet.
Kaffemjölk är en mjölk som är extra krämig och där med passar bra att ha i kaffet. Mjölken har lång hållbarhet och bör inte frysas in. När man har öppnat mjölken så är det bäst om den står i kylskåpet men innan man har öppnat mjölken är det helt okej om den står i rumstemperatur. För att lyckas göra en extra god kopp med kaffe så bör man alltid använda kaffemjölk i sin kopp med kaffe.Kaffegrädde är grädde där fetthalten är låg (ofta 12%, grädde får inte kallas för grädde om fetthalten är under 10%) eftersom grädden har blandats tillsammans med skummad mjölk. Hållbarheten är lång eftersom den är hög pastöriserad. Grädden är till för att ha i kaffet och bör därför inte användas i matlagning. Det går bra att använda grädden till desserter men egentligen inte så mycket annat eftersom det är meningen att man ska använda grädden i just kaffe. Det rekommenderas inte att man fryser in grädden men eftersom hållbarheten på kaffegrädde är lång så är det heller inte nödvändigt att göra det. En oöppnad förpackning håller ungefär sju veckor medans efter att man har öppnat paketet så bör man ha använt färdigt grädden inom en vecka för att känna av den bästa kvalitén. Det är ingen grädde som går att vispa och bör även stå i kylskåpet i max 8 grader.

Vilken sort ska man välja?

Skånemejerier kaffegrädde är gjort av mjölk från södra Sverige. Man ska med gott samvete kunna dricka deras kaffegrädde tillsammans med kaffet man dricker eftersom djuromsorg är viktigt för dem. Deras grädde har lång hållbarhet och en smart förpackning. Fetthalten ligger på 12 %. Keldas kaffegrädde är perfekt att ha i kaffet för att uppnå den godaste smaken av kaffe. Med en fetthalt på 10% är den en mycket fettsnål grädde som dessutom har lång hållbarhet. Keldas kaffegrädde är också god att ha till en dessert eller att äta tillsammans med bären.

Vilken sort ska man välja?

Latte art är den perfekta kaffemjölken att använda om man är ute efter en god och lite fyllig smak på kaffet. Mjölken är framarbetad av baristor som jobbar med att skapa gott kaffe när man behöver en skvätt med kaffe för att kunna njuta fullt ut av sin kopp. God till det vanliga kaffet eller varför inte en latte.

Du kanske också gillar