Mer om populära kaffedrinkar

Mer om populära kaffedrinkar

Kaffe är någonting som för många är en självklar vardagsrutin, framförallt på morgon. Svenskar är ett av de länder i världen som dricker allra mest kaffe per invånare, vilket även har gjort att marknaden för diverse olika kaffedrycker, kaffemaskiner och tillbehör har vuxit sig enorm.

Det har även skapat en väldigt stor trend vad gäller drinkar och det finns idag mängder av kaffedrinkar som är både välsmakande och energigivande. Utöver detta finns det även ett gediget utbud av både varma och kalla kaffedrinkar som man kan blanda till och njuta av.

I denna artikel kan man läsa mer om tre populära kaffedrinkar som är lika klassiska idag, som när de lanserades. De passar perfekt att blanda till för middagar och passar utmärkt att servera tillsammans med dessert eller som en kvällsdrink. De tre kaffedrinkar som är listade nedan, går oftast även att beställa på de flesta krogar och barer, även utomlands är dessa tre en klassiker som aldrig går ur tiden.

Espresso Martini – En favorit över hela världen

Det finns en kaffedrink som alltid står överst på prispallen, vad gäller popularitet och efterfrågan. Detta är den klassiska drinken Espresso Martini, där kaffet kombineras med mildare smaker för en energigivande och välsmakande drink att smutta på under kvällen. Fördelen med en Espresso Martini är att det inte heller krävs särskilt många ingredienser. Med endast fyra mindre inköp kan man göra många välsmakande drinkar och passar perfekt när man har gäster på besök. Espresson blandas med vodka och kaffelikör, för att få en härligt god och krämig drink. Lägg gärna på en eller två kaffebönor på skummet för ett fint och inbjudande helhetsintryck.

Irish Coffee – Den irländska storfavoriten

Denna varma kaffedrink är perfekt att blanda till och värma upp sig med under kalla höst- eller vinterkvällar. Det man behöver införskaffa är whiskey, då gärna en irländsk variant som till exempel James Gordon eller Tullamore Dew, som går att införskaffa på Systembolaget. En irländsk whiskey som bas gör drinken mer autentisk. Detta blandas sedan med varm kaffe, vispad grädde och socker för en välbalanserad smak. Fördelen med att servera Irish Coffee är att man själv kan bestämma hur söt eller stark drinken ska vara. Tillsätt mer socker och rör om för en mildare smak.

Kaffe Karlsson – Populär i svenska hushåll och krogar

Kaffe Karlsson – Populär i svenska hushåll och krogar

En kaffedrink som länge har varit en storfavorit är Kaffe Karlsson. För ett otränat öga kanske denna kaffedrink kan tyckas verka vara identisk till den irländska varianten Irish Coffee. Men detta stämmer således inte. Kaffe Karlsson har sin egna karaktäristiska smak och består av lite annorlunda ingredienser. Men vad är då Kaffe Karlsson och vilka ingredienser behöver man införskaffa för att kunna göra denna goda kaffedrink? Denna varma kaffedrink kommer att göra stor succe på middagsbjudningen och passar utmärkt att servera framåt kvällen eller i samband med dessert.

Till skillnad från en Irish Coffee har Kaffe Karlsson en sötare och mindre besk smak. Den har kaffe och Baileys som basingredienser som sedan toppas med härligt vispad grädde, strössel och man får självklart även inte glömma att inkludera Cointreau.

Du kanske också gillar